Waar bent u op zoek naar?

Premium brand of Affinity Barber

+31 (0)6 49 34 98 49
Ella Fitzgeraldplein 34, 3543 EP Utrecht

ONS HAAR GAAT DOOR 3 STADIA

Fasering haargroei

Een haar kan zich in verschillende haargroeifases bevinden, namelijk de anagene-(groei), katagene(rust) en telogene fase(uitval). Bij de anagenefase zit de haar nog vast in de voedende haarpapil (wortel) en reageert optimaal op de laserbehandeling.

Anagene fase

De anagene fase, ook wel de groeifase genoemd, is het moment waarop alle nieuwe haargroei plaatsvindt. Het haar groeit in een normaal tempo, te weten ongeveer 1,25 cm per maand en ongeveer 90% van je haar zal zich altijd in deze fase bevinden. Iedere individuele haar kan gemiddeld zo´n drie tot vijf jaar in de anagene fase zijn en in sommige gevallen is deze periode zelfs meer dan tien jaar. Voor wenkbrauwen en wimpers is deze fase veel korter.

Katagene fase

De katagene fase is de overgangsfase waarop het eind van de anagene fase ofwel de groeifase wordt ingeluid. Gedurende deze fase trekt het haarzakje (of de follikel) zich terug en maakt het zich los van de hypodermis (waar het zijn voedingstoffen krijgt). De haarwortel verdwijnt en het worteleinde verandert in een knotachtige vorm. Omdat deze fase maar één tot twee weken in beslag neemt, zal zich nooit meer dan 1% van het haar zich in deze fase bevinden.

Telogene fase

De telogene fase staat bekend als de rustfase van het haar en is de laatste fase van de haargroei cyclus. De telogene fase duurt zolang als de volgroeide haar nodig heeft om uit te vallen. Haar dat zich in de telogene fase bevindt zal gewoonlijk in deze periode uitvallen, maar kan ook pas uitvallen nadat deze door de nieuwe haar in de anagene fase uit het haarzakje wordt geduwd. 10% van je haar zal zich in de telogene fase bevinden die gemiddeld drie tot zes maanden zal duren.