Waar bent u op zoek naar?

Premium brand of Affinity Barber

+31 (0)6 49 34 98 49
Ella Fitzgeraldplein 34, 3543 EP Utrecht

WAT U DIENT TE WETEN

Gezichtsbehandeling

WAT IS GEZICHTSBEHANDELING

Gezichtsbehandeling

Het is belangrijk om goed voor uw gezichtshuid te zorgen, aangezien deze dagelijks wordt blootgesteld aan verschillende omgevingsfactoren. Een gezichtsbehandeling kan een effectieve manier zijn om uw huid te revitaliseren en specifieke huidproblemen aan te pakken. Er zijn verschillende soorten gezichtsbehandelingen – Wellness Facial treatments , Peelings etc – beschikbaar, en het kiezen van de juiste behandeling hangt af van uw huidtype en specifieke behoeften. Onze professionele schoonheidsspecialisten kunnen u helpen bij het beoordelen van de conditie van uw huid en het aanbevelen van de meest geschikte behandeling. Een aantal veelvoorkomende voordelen van gezichtsbehandelingen zijn:
 • Verbeterde elasticiteit: Sommige behandelingen zijn gericht op het stimuleren van de productie van collageen, wat de elasticiteit van de huid verbetert en fijne lijntjes en rimpels kan verminderen.
 • Tegengaan van onzuiverheden of acne: Specifieke behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van acne, het reinigen van verstopte poriën en het verminderen van ontstekingen.
 • Voeding en hydratatie: Gezichtsbehandelingen kunnen ook gericht zijn op het voeden en hydrateren van de huid, waardoor deze gezond en stralend blijft.

Bio peeling

Een Bio Peel is een biologische kruidenpeeling waarbij een mix van gedroogde kruiden, zeewier, algen en/ of plant- en fruit extracten op de huid aangebracht wordt. Deze extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. Iedere peeling heeft hierbij zijn eigen werking en behandelt specifieke indicaties.

Een Bio Peel is een biologische kruidenpeeling waarbij een mix van gedroogde kruiden, zeewier, algen en/ of plant- en fruit extracten op de huid aangebracht wordt. Deze extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. Iedere peeling heeft hierbij zijn eigen werking en behandelt specifieke indicaties.


De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Hier liggen de stamcellen van de huid. Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel worden de stamcellen voorzien van een bom met voedingstoffen. Dit resulteert in meer gezondere huidcellen, en dus ook in huidverbetering van binnenuit.


Na de behandeling kan de huid droog aanvoelen. De mate van droogheid is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe, frisse huid zichtbaar. Een volle crème of een olie-serum houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Voor intensieve resultaten wordt aangeraden om meerdere Bio Peel behandelingen in kuurverband te ondergaan. Daarna volstaat een periodieke onderhoudsbehandeling om het resultaat te behouden.

 • Fijnere poriën
 • Verhelderen van sommige hyperpigmentatie
 • Herstel bij (uitgebluste) puistjes
 • Gladder huidoppervlak,
 • Gladstrijken van lijntjes
 • Herstellen van een onrustige huid
 • Intens opfrissen van een doffe, vale huid.
 1. Tussen een Botox® behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.
  De voedingsstoffen uit de Bio Peel ontgiften namelijk de huid, maar ook de Botuline Toxine (de werkzame stof in Botox®). Ook tussen fillers en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen te zitten, dit i.v.m. de druk die op de huid gegeven wordt tijdens de behandeling en de mogelijke verschuiving van de fillers.
 2. Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.

 3. Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten, mits deze toegepast zijn op hetzelfde gebied waar u de Bio Peel gaat aanbrengen: microdermabrasie, sterke chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel), IPL en laserbehandeling.
 4. Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar we raden het niet aan. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht.

 5. De huid wordt niet specifiek uv-gevoelig door een Bio Peel, zoals wel dit wel het geval is bij een AHA peeling. De zomer is daarom géén contra-indicatie voor de Bio Peel.
 6. Ondanks dat de huid niet specifiek uv-gevoelig wordt door de Bio Peel, raakt de huid wel een laag met dode huidcellen kwijt. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermd tegen uv-straling.
  Om verbranding te voorkomen dient de klant altijd minimaal 7 dagen een crème met een SPF-50+ te gebruiken na een Bio Peel behandeling.

Het is ook belangrijk om thuis een goede huidverzorgingsroutine te handhaven, inclusief reiniging, hydratatie en bescherming tegen de zon. Samen met regelmatige gezichtsbehandelingen kan dit bijdragen aan een gezonde en stralende huid.

Als u niet zeker weet welke gezichtsbehandeling geschikt is voor uw huidtype, is het raadzaam om een van onze schoonheidsspecialisten te raadplegen. Zij kunnen uw huid analyseren, uw specifieke behoeften bespreken en u adviseren over de meest geschikte behandelingen en producten.