Waar bent u op zoek naar?

Premium brand of Affinity Barber

+31 (0)6 49 34 98 49
Ella Fitzgeraldplein 34, 3543 EP Utrecht

VIND HIER AL UW VRAGEN

FAQ

FAQ

Veel gestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over laser ontharing. Staat uw vraag er niet tussen?
Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

Laser ontharen is een behandeling om definitief te ontharen. De behandeling wordt toegepast met een speciaal hiervoor ontwikkelde laserlamp, waarmee lichtflitsen worden gegeven aan de behaarde huid. In het haarzakje wordt het licht omgezet in energie en warmte. Het is de vrijgekomen energie die de haarzakjes vernietigt. Nieuwe haargroei is bij de vernietigde haarzakjes niet meer mogelijk.

Ongewenste lichaamsbeharing kan met behulp van laser ontharing verwijderd worden. Hoe effectief het ontharen met laser is, hangt onder meer af van huids- en haarkleur van het te behandelen gebied.  Indien u een lichte huid heeft en donkere beharing, dan kunt u rekenen op prima resultaten.

Lichtere haartypes zoals grijs, blond en rood haar kunnen doorgaans alleen behandeld worden met elektrisch epilatie (dit gebeurt door een zeer dunne naald via de haar in het haarzakje te schuiven. Daarna wordt de haarwortel door middel van stroom uitgeschakeld, waardoor nieuwe haargroei uiteindelijk niet meer mogelijk is)

Het laserlicht verstoort het groeipatroon van de haarzakjes die zich in de groeifase bevinden. Niet alle haren bevinden zich op hetzelfde moment in deze fase. Laser ontharing is een persoonlijke behandeling, waarbij u rekening moet houden met een minimaal aantal behandelsessies dat ligt tussen 6 en 8 sessies. De tussenliggende periode bedraagt bij de eerste drie behandelingen 6 tot 8 weken.

Ontharing met een laser is een vrij snelle behandeling die doorgaans een paar minuten tot een uur duurt. Dit is afhankelijk van de omvang van het gebied dat u laat behandelen. Na afloop kan de huid warm en rood verkleurd zijn. Zwellingen kunnen worden tegengegaan door de huid te koelen. Indien gewenst kan de huidtherapeut u koelingsadvies geven.

Van echte pijn is bij laser ontharen doorgaansgeen sprake. U kunt een licht prikkelend tot irritant gevoel ervaren als de laserflits op de huid komt. Niet iedereen vindt dit een prettig gevoel. Hoe u de behandeling ervaart, hangt grotendeels af van het gebied dat wordt behandeld.

De exacte behandelduur hangt af van het te behandelen gebied. Laat u verschillende lichaamsgebieden ontharen? Dan zal daar meer tijd meer gemoeid zijn dan met een enkele zone. De huidtherapeut kan dit vrij nauwkeurig aangeven tijdens het consult dat aan laser ontharen vooraf gaat.

Net zoals bij iedere andere cosmetische behandeling kent het verwijderen van haar met een laser een zekere kans op het ontstaan van bijwerkingen en complicaties. Laser ontharing heeft een kleine kans op oppervlakkige verbrandingen. Na afloop kan de behandelde huid rood en gevoelig zijn. Het zijn vrijwel altijd tijdelijke verschijnselen die vrij snel wegtrekken. Stel de behandelde huid de eerste twee weken na de behandeling niet bloot aan het zonlicht of de zonnebank. Dit kan donkere of lichtere verkleuringen aan de huid veroorzaken.

De haarzakjes die door de laserbehandeling vernietigd worden, kunnen geen nieuwe haren meer produceren. Aangezien niet iedere haar zich tijdens de behandeling in de groeifase bevindt, kunnen later nieuwe haren gaan groeien. De haargroei wordt overigens sterk gereduceerd. Soms zijn onderhoudsbehandelingen nodig. Dit is afhankelijk van uw haargroei en huidtype. Na een succesvolle behandeling blijven de haren meerdere jaren weg.

Ontharing met laser is geen ingrijpende behandeling waar ernstige bijwerkingen of complicaties aan zijn verbonden. Om de resultaten te optimaliseren, wordt het harsen of epileren van het behaarde gebied vanaf 4 weken voorafgaand aan de laserbehandeling afgeraden. Zowel epileren als harsen beïnvloeden het haargroeiproces en dat is voor een goed resultaat niet de bedoeling. Stel de huid die behandeld moet worden gedurende de aangegeven periode ook niet bloot aan de zon. Uw huid kan hierdoor donkerder worden en de haren lichter. Dit is voor het resultaat niet wenselijk.

Nee, dat is niet het geval. De haren volgen de natuurlijke groeicyclus. Het laserlicht beïnvloedt de alleen de haren die in de groeifase zit. Hierdoor stopt de haargroei niet direct volledig. Na een aantal weken zult u zien dat u al minder haargroei heeft op de behandelde plaatsen dan voorheen. U kunt de haren die groeien gewoon scheren of knippen. Waxen, harsen of epileren doet u tussen de behandelsessies door bij voorkeur niet.

De huid die behandeld wordt met laser kan nog een aantal uren, soms enkele dagen rood verkleurd en gevoelig zijn. U kunt gewoon werken en sporten zoals u dat gewend bent. Behandel de huid op de manier die de huidtherapeut u heeft geadviseerd.

Licht blonde, grijze en rode haren kunnen doorgaans op mindere effectieve manier behandeld worden met een laser. De oorzaak hiervan is dat de lichte haarkleur de energie die vrijkomt van de laser minder goed opneemt in de haarzakjes. Het resultaat is dat de haarzakjes niet vernietigd worden. Eventueel kan een alternatieve behandeling zoals elektrische epilatie voorgesteld worden.

Ontharen met een laser is iets dat u het beste niet plant kort voor een zonvakantie. Bezoekt u tijdens de warme zomermaanden geregeld het strand of het buitenzwembad? Ook dan wordt ontharen met een laser niet geadviseerd. Plan de behandeling daarom zoveel mogelijk in tijdens een periode dat u niet in de zon te vinden bent. Zonliefhebbers hebben vaak een voorkeur voor behandeling in de wintermaanden. Zit u niet graag in de zon? Dan is behandeling in de zomer ook mogelijk.

De haargroei vermindert sterk, maar de resultaten zijn nooit echt definitief. Onder invloed van langdurige stress en hormonale veranderingen kunnen niet bereikte haarzakjes actief worden en heeft u soms een nabehandeling nodig. Lichte haarkleuren kunnen minder goed behandeld worden.

De beste resultaten worden bereikt na de puberteit. Tot aan de puberteit maakt het lichaam nieuwe haargroei aan en kan het aanwezige haar te dun zijn voor laser ontharing. Minderjarigen hebben altijd schriftelijke toestemming nodig van ouders en/of verzorgers voor een cosmetische ingreep zoals definitief haar verwijderen met een laser.

Tatoeages bevatten pigment. Dat maakt het onmogelijk om ze met een laser te behandelen. Naast het vernietigen van de haarzakjes, wordt dan namelijk ook soms het pigment van de tatoeage beschadigd. Definitieve ontharing in de buurt van een tatoeage kan eventueel door middel van elektrische epilatie

Haar dat groeit kunt u tussen de verschillende behandelsessies scheren of knippen. Waxen of epileren wordt afgeraden, omdat dit een nadelig effect heeft op het haargroeiproces en dus het resultaat van laser ontharing.

De kosten van laser ontharing lopen uiteen en zijn onder andere gebaseerd op het gebied dat u laat behandelen. Naast losse behandelgebieden is het ook mogelijk om meerdere zones met elkaar te combineren. Daarnaast zijn er verschillen in de behandeltarieven voor mannen en vrouwen. Tijdens een consult met een huidtherapeut worden uw wensen en verwachtingen doorgenomen. Aan de hand daarvan ontvangt u een persoonlijke prijsopgave.

Definitief ontharen met een laser is een effectieve en permanente manier om de behaarde huid te behandelen. Zowel mannen als vrouwen worden met succes behandeld, waarbij de kans op bijwerkingen of complicaties uiterst klein is. Voor goede resultaten en een veilige behandeling kiest u bij voorkeur voor een erkende huidtherapeut die de behandeling toepast in een daartoe geschikte ruimte

Staat uw vraag er niet tussen? Zoek op de site!

Komt u er nog steeds niet uit?

Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden in onze veelgestelde vragen, kunt u:
neem altijd contact met ons op. We zullen u spoedig antwoorden!

+31 (0)6 49349849

We helpen u altijd graag

info@elegantiaeclinic.nl

De beste manier om sneller een antwoord te krijgen

+31 (0)6 49349849

Wij zijn ook bereikbaar op WhatsApp